2013 LYS ile Üniversitemizin Bölümlerine Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine


Adana (ÇÜHM) -
01.08.2013

Çukurova Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, 2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonucunda Üniversitenin farklı bölümlerine yerleşen 9541 öğrencinin kayıtları için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, 5405 lisans, 4136 ön lisans programlarını kazanan öğrencilerin kayıtlarının 2-6 Eylül 2013 tarihleri aralığında bir hafta süresince yapılacağını açıkladı.

Kayıt için gerekli belgeler

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre, Çukurova Üniversitesinin farklı bölümlerine kayıtlarını yapacak olan öğrencilerin kayıt işlemleri için bizzat kendileri başvurmak zorunda olup, posta yolu ile kayıt yapılamayacak. Kayıt sürecinde Üniversiteyi kazanan adaylara herhangi bir belge ya da dosya gönderilmeyecek ve kayıtlara ilişkin dosyalar kayıt Merkezinde adaylara verilecek. Çukurova Üniversitesine kayıt yaptıracak öğrencilerden istenen belgeler ise şunlardan oluşmakta;


1- Lise ve dengi okul diploma veya mezuniyet belgesinin aslı 
2- ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı
3- Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
4- 12 adet vesikalık fotoğraf
5- Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (1991 ve daha önce doğumlu adayların askerlik şubelerinden alacakları askerlik durum belgesi)

Öğrenci katkı payı ve öğrenim ücretleri ile ilgili açıklamalar, bu konudaki Bakanlar Kurulu Kararı açıklandıktan sonra ilan edilecektir.

Adana Meslek Yüksekokulu Uzaktan eğitim Kayıtarı 06.09.2013 tarihinde Ç.Ü. Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayında yapılacaktır.